Ouder/kind gym

Voor wie?

Alle kinderen van 1½ tot 4 jaar die samen met papa/mama of opa/oma lekker willen gymmen in een ‘echte’ gymzaal. Dit kunnen kinderen met veel energie zijn, maar ook “de kat uit de boom kijkers”.

Doel

Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. “Niet doen, mag niet, pas op!” Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen. Wat thuis niet altijd mag of kan; is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen, of spelen met de ballen, blokken of pitzakken. Dit kan allemaal tijdens de les van de ouder & kindgym. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen. Waarbij het plezier in het bewegen tijdens de les natuurlijk voorop staat.

Gymles en de opvoeding

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Wat gebeurt er tijdens zo’n les?

Een deskundige leidster begeleidt de les. Gestart wordt met een gezamenlijke warming-up, meestal op muziek. Er is klein materiaal aanwezig zoals ballen, touwtjes, pittenzakjes of parachute.Verder is er vrijwel iedere les een toestelbaan opgezet. Hier gaat u samen met uw kind aan de slag met het klauteren. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Als slot is er altijd de kring met verschillende liedjes en het slotlied.